Meny

Politibetjent må betale 10.000 kroner etter å ha avfyrt vådeskudd

En kvinnelig politibetjent har fått et forelegg på 10.000 kroner etter å ha avfyrt et vådeskudd i et treningsrom i Oslo tinghus i august i fjor.

Spesialenheten for politisaker har vurdert det slik at politibetjenten har opptrådt uaktsomt ettersom hun glemte å undersøke om pistolen var tømt for skudd før hun trakk av, melder NRK.

– Her er det snakk om uforsiktighet, det er det vi legger i begrepet vådeskudd. Når noen blir straffet for såkalte vådeskudd, er det ansett som uforsiktig omgang med skytevåpen, som er egnet til å volde fare for andres liv eller helse, sier fungerende sjef for Spesialenheten, Liv Øyen, til NRK.

Kvinnen skal først ha tørrtrent med en maskinpistol som hun hadde sjekket var tom for ammunisjon. Så lånte hun tjenestepistolen til en kollega og trakk av mot et speil. Deler av kulen ble funnet bak i rommet der to kolleger hadde stått.

Politibetjenten har vedtatt forelegget.

Populært