Listhaug-maleri i Bergen overmalt

Natt til onsdag 04.04 har gatekunstverket signert AFK av Sylvi Listhaug i Bergen blitt malt over. Kombinasjonsbilde fra før og etter at kunsten ble malt over. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
Natt til onsdag 04.04 har gatekunstverket signert AFK av Sylvi Listhaug i Bergen blitt malt over. Kombinasjonsbilde fra før og etter at kunsten ble malt over. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maleriet av en korsfestet Sylvi Listhaug på en husvegg i Bergen ble natt til onsdag overmalt med svart maling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En hettekledd person med sprayboks valgte å tagge over kunstverket som har engasjert store deler av Norge de siste døgnene.

Den anonyme gatekunstneren AFK er den som angivelig står bak bildet. Kunstneren har lagt ut et bilde av maleriet på sin Instagram-konto , der det ikke uventet har vanket både støttemeldinger og ramsalt kritikk.

Kunstneren selv har lagt et bilde ut på Instagram natt til onsdag. Der er bildet tagget, men ikke helt overmalt, slik det er onsdag morgen.

Flere taggere

Sylvi Listhaug (Frp) Foto: NTB scanpix
Sylvi Listhaug (Frp) Foto: NTB scanpix

Ifølge en anonym tipser skal den første taggingen ha skjedd sent tirsdag kveld av flere ungdommer og med en voksen person til stede som ikke gjorde noe.

Ved 2-tiden om natten skal så enda en ha tagget på bildet, ifølge NRK. Først var det bare malt litt med spraymaling, men onsdag morgen var det helt dekket med svart maling.

– Jeg har selvsagt ikke et ønske om å korsfeste Sylvi Listhaug. Bildet er ment som en kommentar til hennes retorikk, har AFK sagt til Dagen.

– Bruker ikke tiden min på dette

Listhaug har ikke ønsket å kommentere kunsten.

– Det bruker jeg ikke tiden min på, sa Listhaug til TV 2 tirsdag.

Listhaugs tidligere rådgiver Espen Teigen kommenterte bildet slik: «Selvsagt tåler vi det. Er det noen som ikke tåler det?»