Meny

Dette skjer i dag

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 4. april.

Meklingen starter

I dag starter LO/YS og NHO mekling hos Riksmekleren med frist til midnatt natt til søndag 8. april.

Omkring 29.000 LO-medlemmer og 6.000 YS-medlemmer innen transport, matvareindustri, spedisjon og renhold tas ut i streik om det ikke blir enighet med NHO.

Nytt forberedende møte

Nord- og sørkoreanske representanter holder nye samtaler ved Panmunjom, i den såkalte demilitariserte sonen.

Dette er et forberedende møte for det planlagt toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Sør-Koreas president Moon Jae-in 27. april.

OPCW diskuterer giftangrepet

Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) har kalt inn til møte i nederlandske Haag om giftangrepet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter i Salisbury.

Det lukkede møtet, som Russland har bedt om, skal etter planen starte klokken 10.

Valdres-saken fortsetter i retten

Rettssaken på Gjøvik mot moren til 13 år gamle Angelica Heggelund, som døde av avmagring på familiehytta på Beitostølen nyttårsaften 2015, fortsetter i dag.

Aktor, førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe, holder sin prosedyre, og vi får vite hvor streng straff aktoratet mener moren bør dømmes til.

Toppmøte i Tyrkia med Russland og Iran

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er vertskap for et toppmøte i Ankara om Syria og bygging av Tyrkias første atomkraftverk. Her deltar Russlands president Vladimir Putin og Irans president Hassan Rouhani.

Dette blir de tre ledernes andre toppmøte om Syria, noe som tolkes som et tegn på at de tidligere regionale rivalene makter å finne sammen om en felles strategi tross ulike interesser.

(©NTB)

Populært