Meny

Dette skjedde i natt

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er de viktigste nyhetene natt til onsdag 4. april.

To personer skutt

En mann og en kvinne ble skutt i en leilighet på Fjellhamar i Lørenskog. Tilstanden til de skadde er ikke kjent.

Politiet opplyste at det er ukjent hvor mange gjerningspersoner det er snakk om, men sier de mistenker et mulig gjengoppgjør.

– Det kan være at personene har stått utenfor og skutt inn, og da er det grunn til å tro at det er noe som har skjedd i forkant, sa operasjonsleder Terje Skaftnes til NTB.

Omkom i snøskred

En nordmann i 60-årene omkom etter å ha blitt tatt av et snøskred nord for Sveriges høyeste fjell Kebnekaise i Kiruna tirsdag, bekreftet svensk politi i natt.

Det ble gjort forsøk på å redde mannens liv på stedet, men han døde senere på sykehus.

Snøskredet ble utløst ved 14-tiden tirsdag. En stor redningsaksjon ble iverksatt etter skredalarmen. Ingen andre ble tatt i skredet.

Tre skadd i skyting i USA

Tre personer ble skadd i en skyteepisode ved YouTubes hovedkvarter i San Bruno i California. En mann og en kvinne er henholdsvis kritisk og alvorlig skadd.

En kvinne i 30-årene, trolig gjerningspersonen, er død, ifølge politiet. Hennes skuddskader skal være selvpåført.

Bakgrunnen for skyteepisoden skal ifølge NBC News være privat.

Tollkrigen tilspisser seg

USAs president Donald Trump raslet med sabelen igjen tirsdag og kunngjorde en liste med 1.300 kinesiske varer som det skal innføres 25 prosent toll på.

Varene representerer en verdi på om lag 50 milliarder dollar og inkluderer elektronikk, medisin og flydeler.

Kinas regjering, som allerede har innført toll på 128 amerikanske varer, sier ifølge nyhetsbyrået Xinhua at de vil svare USA med å innføre tiltak med «samme styrke».

Avis: Trump ikke mistenkt per nå

Spesialetterforsker Robert Mueller har informert Donald Trumps advokater om at presidenten så langt ikke er mistenkt for noe kriminelt, ifølge Washington Post.

Mueller opplyste presidentens advokater om dette forrige måned, ifølge kilder avisen har snakket med.

Spesialetterforskeren skal også ha sagt at han vil fortsette å etterforske Trump, og at han forbereder en rapport om presidentens handlinger mens han har hatt stillingen i Det hvite hus, samt mulig motarbeidelse av rettssystemet.

(©NTB)

Populært