Meny

Politimesteren anmeldt til spesialenheten

Politimester Kåre Songstad i Vest politidistrikt er anmeldt av en etterforsker for grov uforstand i tjenesten. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En polititjenestemann i Bergen har anmeldt politimesteren og lederen for påtaleenheten i Vest politidistrikt for grov uforstand i tjenesten.

Det er etterforskningen av den såkalte Osen-saken som gjør at politimannen Kenneth Berg har anmeldt politimester Kåre Songstad og leder av påtaleenheten, Gunnar Fløystad, til Spesialenheten for politisaker, melder TV 2.

– Vi opplever at det var mangelfull etterforskningsledelse, en mangelfull etterforskningsplan, manglende ressurssetting og manglende kvalitetssikring av oppgaver, sier Bergs advokat Birthe Eriksen.

Forretningsmannen Reidar Osen ble overfalt og mishandlet av tre maskerte menn som krevde ham for penger i desember 2015.

Etter fire uker ble etterforskningen trappet ned. Ifølge TV-kanalen var Berg den eneste som fikk arbeide videre med saken.

Halvor Hjelm-Hansen, som leder Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Midt- og Nord-Norge, bekrefter at de har mottatt anmeldelsen.

– Det kan gå noen uker før vi bestemmer oss for å etterforske saken eller ikke, sier han.

Populært