Meny

Søket etter antatt omkommet fisker fortsetter i Agder

Kystvaktskipet Nornen deltar tirsdag i søket etter en antatt omkommet fisker utenfor Arendal. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Politiet fortsetter søket etter en 71 år gammel mann som er antatt omkommet utenfor Arendal i Aust-Agder.

Kystvaktskipet Nornen gjør tirsdag overflatesøk etter den savnede fiskeren fra Arendal. Samtidig gjør mannskaper fra Røde Kors strandsøk fra sjøsiden, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding.

De planlegger nå et mulig undervannssøk, og har kontaktet Havforskningsinstituttet for å få utarbeidet en modell som beskriver det aktuelle søksområde.

– Det er avgjørende at vi får en definert modell som beskriver aktuelt søkeområde, og det jobbes også med å kartlegge når det eventuelt er tilgjengelig kapasitet til å foreta undervannssøk, sier operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt.

Hovedredningssentralen startet søket etter fiskeren søndag ettermiddag, men avsluttet letingen like før klokka 23 fordi det ikke lenger var håp om å finne ham i live. Søket ble da overtatt av politiet.

– Vi har nå gått over i en fase der vi søker etter antatt omkommet. Vi fortsetter søket til vi er sikre på at området er ordentlig gjennomsøkt, sier operasjonsleder Miriam Stausland til NTB.

Kystvaktskipet Nornen og to båter fra Røde Kors Lillesand og Grimstad deltar i søket, som foregår på yttersiden av Tromøy, ved Gjesøya og Merdø.

Mannen ble meldt savnet mandag ettermiddag. Båten hans ble funnet tom utenfor Tromøy. 71-åringen skulle ut for å trekke teiner med kreps rundt klokka 9.30 mandag og var ventet hjem i 16-tiden, skriver Fædrelandsvennen.

Populært