Meny

Motorsykkelsesongen er i gang – Trygg Trafikk ber om varsomhet

Trygg Trafikk ber både motorsyklister og bilister vise varsomhet når de ferdes i trafikken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dårligere veier etter vinteren gir krevende kjøreforhold, og Trygg Trafikk ber om ekstra varsomhet nå som MC-sesongen er i ferd med å starte for fullt.

– I år som i fjor ligger det igjen grus og rester etter vinterfesten på veiene, og det gjør ofte at veigrepet er mer uforutsigbart enn på sommeren, sier Bård Morten Johansen, seniorrådgiver i Trygg Trafikk i en pressemelding.

Kombinasjonen av salting og nattefrost kan dessuten gjøre asfalten glatt. Trygg Trafikk oppfordrer motorsyklister til å kjøre forsiktig.

– MC-kjøring er såpass krevende at du må vedlikeholde ferdighetene dine. Med lengre avbrekk trenger du en tilvenningsfase for å komme deg opp igjen på fjorårets nivå, sier Johansen.

Han ber bilførere være obs på at det vil bli flere motorsykler på veiene i tiden fremover.

I 2017 omkom til sammen 19 motorsyklister i trafikken. Hittil i år har én motorsyklist omkommet.

Til sammen har 16 personer omkommet på norske veier så langt i år. Det er ifølge Statens vegvesen det laveste antallet på over 70 år. I fjor på samme tid hadde 18 personer omkommet.

I mars mistet to personer livet i trafikken, mens det i snitt har omkommet ni personer i mars de siste fem årene.

(©NTB)

Populært