Meny

Dette skjer i dag

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 3. april.

Giverkonferanse

I dag deltar utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) på FNs giverkonferanse i Genève med mål om å samle inn over 23 milliarder kroner til krigsherjede Jemen.

Her vil hun blant annet møte FNs generalsekretær António Guterres.

Forsvarets årsrapport

Forsvarssjef, admiral Haakon Bruun-Hanssen presenterer Forsvarets årsrapport som overrekkes til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Mandag ble det kjent at forsvaret offentliggjør opptak av norske soldater i kamp mot IS i Irak, blant annet av norske soldater som dreper en IS-kriger. Oppdraget er blant momenter som er beskrevet i rapporten.

Minnemarkering i Russland

I dag vil det holdes minnemarkeringer på årsdagen for selvmordsangrepet som krevde 15 menneskeliv på T-banen i St. Petersburg i Russland. 50 andre ble skadd da en selvmordsbomber sprengte seg inne i en T-banevogn.

Ubåt-saken

Det er duket for dag åtte i rettssaken i København mot den danske ubåtkapteinen Peter Madsen, som er tiltalt for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Madsen er tiltalt for både overlagt drap, likskjending og grove seksuelle overgrep. Dommen er ventet 25. april.

(©NTB)

Populært