Meny

Gatekunstneren om Listhaug-maleri: – Hun skal tåle det

Natt til 2. Påskedag har gatekunstneren malt et veggmaleri av Sylvi Listhaug på hjørnet mellom Hans Holmboes gate og Fosswinkels gate i Bergen Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Gatekunstneren som står bak maleriet der Sylvi Listhaug (Frp) tilsynelatende er avbildet som Jesus hengende på korset, sier det ikke er et angrep på Listhaug.

Det var natt til 2. påskedag gatekunstverket dukket opp i Bergen med tittelen «Making a martyr». Maleriet viser en korsfestet Sylvi Listhaug over et blomsterbed.

Avisen Dagen har snakket med den anonyme gatekunstneren som kaller seg «AFK».

– Jeg har selvsagt ikke et ønske om å korsfeste Sylvi Listhaug. Bildet er ment som en kommentar på hennes retorikk. Der hun nå «ofrer seg» for å opprettholde Frp i regjering, der hun sier at hennes ytringsfrihet blir kneblet foran et fulltallig norsk pressekorps, da hun i realiteten ble stanset i å ytre høyreekstreme meninger, konspirasjonsteorier og hatretorikk av et flertall på Stortinget, sier AFK.

Les også: Gatekunstner malte naken og korsfestet Listhaug

Hareide: Usmakelig

Listhaug gikk av som justisminister 20. mars etter kraftig kritikk for en melding på Facebook.

KrF-leder Knut Arild Hareide mener bildet har såret mange.

– For egen del finner jeg dette kunstuttrykket usmakelig. Og jeg forstår selvsagt svært godt hvis vår tidligere justisminister reagerer på dette, sier Hareide til Bergens Tidende.

Les også: Tidligere Listhaug-rådgiver: Norsk presse er en dørmatte for Ap

– Hun skal tåle det

Listhaug har så langt ikke kommentert maleriet.

– Det blir interessant å høre. Sannsynligvis vil hun ikke like det, men hun skal tåle det, sier AFK, som legger til at det ikke er et personlig angrep på Listhaug, men at han forsøker å beskrive situasjonen.

Christoffer Thomsen, leder i Bergen Frp, understreker imidlertid i en kommentar til TV 2 at Norge er et fritt land.

– Hva kunstnere velger å bruke ytringsfriheten til, er ikke opp til oss politikere, sier Thomsen.

Populært