Rolig påsketrafikk både i øst og vest: – Litt vel stille

Bilkø mellom Hokksund og Vestfossen på E 134 i retning Drammen og Oslo tidlig på ettermiddagen første påskedag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Bilkø mellom Hokksund og Vestfossen på E 134 i retning Drammen og Oslo tidlig på ettermiddagen første påskedag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Vegvesenet har trafikken andre påskedag gått særdeles rolig for seg, uten de store kødannelsene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har gjerne vært litt mer trafikk tidligere påsker enn i år. Det har nesten vært litt vel rolig i dag, sier Marianne Hove, trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen Vest, til NTB.

Selv om første påskedag tradisjonelt sett er dagen med de lengste bilkøene, var andre påskedag i år mindre trafikkert enn vanlig, ifølge Hove.

Hun tror de fleste valgte å reise hjem søndag. Da var situasjonen i trafikken en helt annen, med køer inn til Bergen til rundt midnatt.

Også trafikken på Østlandet har stort sett gått rolig for seg, uten verken de store trafikkuhellene eller kødannelsene.

– Det har vært en veldig fin dag for trafikanter. Det er fortsatt en del biler på veien, men ikke i nærheten av noe kø, sier Tomas Eriksen, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Øst, til NTB rundt klokken 21.30.

Tidligere mandag var det meldt om tett trafikk i regionen, men uten forsinkelser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykker

Trafikkollisjoner førte imidlertid til et par forsinkelser på veiene andre påskedag.

Åtte personer var involvert i en kjedekollisjon mellom fire biler på E39 ved Langelandsvatnet i Sogn og Fjordane. Ingen ble alvorlig skadd, men Vest politidistrikt meldte om store trafikale problemer på stedet etter ulykken. Først en time etter var det fri passasje forbi ulykkesstedet.

Ved E16 ved Osterøybrua i Hordaland skapte en annenulykke ekstra lange køer mandag ettermiddag, ifølge Vegtrafikksentralen Vest. En bilist skal ha blitt påkjørt bakfra.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen ulykke ved riksvei 2 nord for Kirkenær i Hedmark førte til redusert framkommelighet.

Redusert framkommelighet var det også ved riksvei 3 ved Hovdmoen i Hedmark grunnet trafikkuhell.

Nytt mønster

Søndag, første påskedag, fløt trafikken bedre enn tidligere år. Vegtrafikksentralen peker på et nytt kjøremønster som gjorde at trafikken som mulig forklaring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tidligere har vi sett at trafikken toppet seg fra 12-tiden til 22-tiden. I år så vi en ny trend, der mange valgte å kjøre grytidlig. Det gjorde at påsketrafikken fikk en jevnere flyt, sa trafikkoperatør Leif Christensen ved Vegtrafikksentralen Øst.

Til tross for jevnere trafikk var det imidlertid flere køer søndag, hovedsakelig som følge av ulykker. På E16 ved Hønefoss var flere biler var involvert i en trafikkulykke søndag ettermiddag. Ingen ble alvorlig skadd, men fire personer ble sendt til sykehus.