Meny

Nord-Norge rammet av flere alvorlige skred

Ambulansehelikopter og letemannskaper samlet nær stedet der en person ble tatt av et snøskred i Sydalsfjellet i Lofoten på ettermiddagen første påskedag. Mannen er bekreftet omkommet. Foto: Eric Fokke / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En mann omkom i Lofoten mens Nordkapp kommune fortsatt er isolert fra omverdenen grunnet en rekke snøras som har inntruffet i Nord-Norge.

En luftambulanse fikk ved 18-tiden søndag en elektronisk deteksjon av en savnet mann tatt av skredet ved Sydalsfjellet i Lofoten, men redningsmannskapet måtte avvente leteaksjonen fordi området enda ikke var trygt.

Litt senere meldte Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge at fire personer fra letemannskapet søkte og gravde i området. Den savnede mannen ble funnet, men omkom en time etter funnet.

Der skredet i Lofoten krevde et liv, måtte to beredskapsskip bistå Nordkapp kommune etter at innbyggere en rekke steder i Finnmark ble mer eller mindre isolert fra omverdenen grunnet snøras på veiene.

Nordkapp kommune har bedt om bistand til beredskap og forsyning fra to skip, et fra olje- og gasselskapet Eni Norge og et fra Kystvakten.

Et tredje snøskred gikk i Fagernesfjellet i Narvik i Nordland. Politiet satte i gang redningsaksjon, men opplyste så at skredet hadde gått lørdag. Ingen ble tatt.

– Etter undersøkelser viser det seg at skredet i Narvik ble utløst i går. Ingen personer er tatt av skredet. Vi avslutter redningsaksjonen, skriver politiet i Nordland på Twitter.

Skredet var mellom 60 og 100 meter bredt og mellom 100 til 150 meter langt.

(©NTB)

Populært