Meny

Krisemøte om isolerte bygder i Finnmark

En personbil ble delvis rammet av et stort snøskred som gikk over riksvei 94 ved Stallgargotunnelen mellom Kvalsund og Hammerfest fredag. Ingen personer ble skadd. Foto: Tore Nilsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Nordkapp kommune har innkalt til møte om situasjonen etter at stengte veier har gjort kommunen isolert i nesten ei uke. Fortsatt er det stor skredfare.

Ifølge NRK har rådmann Raymond Robertsen kalt inn kommunens ledergruppe til krisemøte lørdag, men han betegner det ikke som noen akutt krise.

– Vi må gjøre en avsjekk, noen begynner å bli veldig slitne. Vi har hatt brøytemannskaper ute i fem dager kontinuerlig, sier rådmannen.

– Folk på sykehjem har jobbet doble og triple skift. Folk har stått på. Men vi er i en fase hvor man må gjøre en vurdering for hvordan man skal gå fram. Det er nok ikke håp om å få åpnet veiene de neste døgnene, fortsetter han.

Ifølge Varsom.no er det stor snøskredfare også lørdag på Finnmarkskysten, i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen og Tromsø. Den er ventet å gå ned ett nivå, til betydelig fare, søndag.

Populært