Krisemøte om isolerte bygder i Finnmark

En personbil ble delvis rammet av et stort snøskred som gikk over riksvei 94 ved Stallgargotunnelen mellom Kvalsund og Hammerfest fredag. Ingen personer ble skadd. Foto: Tore Nilsen / NTB scanpix
En personbil ble delvis rammet av et stort snøskred som gikk over riksvei 94 ved Stallgargotunnelen mellom Kvalsund og Hammerfest fredag. Ingen personer ble skadd. Foto: Tore Nilsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nordkapp kommune har innkalt til møte om situasjonen etter at stengte veier har gjort kommunen isolert i nesten ei uke. Fortsatt er det stor skredfare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge NRK har rådmann Raymond Robertsen kalt inn kommunens ledergruppe til krisemøte lørdag, men han betegner det ikke som noen akutt krise.

– Vi må gjøre en avsjekk, noen begynner å bli veldig slitne. Vi har hatt brøytemannskaper ute i fem dager kontinuerlig, sier rådmannen.

– Folk på sykehjem har jobbet doble og triple skift. Folk har stått på. Men vi er i en fase hvor man må gjøre en vurdering for hvordan man skal gå fram. Det er nok ikke håp om å få åpnet veiene de neste døgnene, fortsetter han.

Ifølge Varsom.no er det stor snøskredfare også lørdag på Finnmarkskysten, i Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen og Tromsø. Den er ventet å gå ned ett nivå, til betydelig fare, søndag.

Personvernpolicy