Flere redningsoppdrag for Nordland Røde Kors

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordland Røde Kors har hittil hatt flere redningsoppdrag så lagt i påsken enn det de hadde i fjor. I helgen øker skredfaren i fylket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Antall oppdrag har tatt seg opp sammenlignet med i fjor, men med en tidligere påske er det bedre snøforhold i mange områder enn i fjor da påskeaften var i midten av april, skriver Nordland Røde Kors om påsken fram til skjærtorsdag, ifølge Avisa Nordland.

Totalt har de hatt tolv oppdrag denne påsken. Ti av dem har vært knyttet til brudd, forstuinger eller kutt- og sårskader. De to siste tilfellene har vært sykdom og utkalling til skred i Svolvær.

I tillegg har det vært en del oppdrag tilknyttet alpinanlegg i Glomfjord og Vestvatn i Bodø. De fleste av disse har vært relatert til skader med mindre alvorlighetsgrad, men én pasient ble transportert med helikopter til Bodø.

Det er første gang Bodø Røde Kors har vakt i anlegget, og de har derfor ikke sammenlignbare tall fra tidligere år fra dette området.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har hittil vært skredfare 3 – betydelig – i store deler av Nordland denne påsken. Fylket har imidlertid sluppet unna det verste uværet, som har herjet lenger nord i Tromsø og Finnmark.

Lørdag skal det imidlertid komme nysnø, og fra da av er det meldt faregrad 4 – stor – i Ofoten, Salten og Saltfjellet.

Røde Kors har forsterket beredskap i helgen, men oppfordrer folk til å huske på fjellvettregel nummer 5:

– Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre, slik at man kan ta vare på den skadde fram til hjelpen kommer.