36 skred på E69 i Finnmark siden helgen

Fv 890 over Kongsfjordfjellet i Finnmark var skjærtorsdag stengt på grunn av uvær.
Fv 890 over Kongsfjordfjellet i Finnmark var skjærtorsdag stengt på grunn av uvær. Foto: Webkamera / Statens Vegvesen / NTB scanpix

Statens vegvesen melder at det i alt har gått 36 skred på E69 i Finnmark de siste dagene. På fylkesvei 173 i fylket har det gått tre skred det siste døgnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Skredene har gått over stengte veier. Det viser nødvendigheten av at veiene er stengt, og det viser at skredfaren fortsatt er ekstremt stor, sier Kurt Mørk Eriksen, prosjektleder for drift og vedlikehold i Finnmark, i en pressemelding.

Les også: Uværet herjer i nord: – Nesten hele Finnmark er stengt

Økt snøskredfare i Nordland

De siste dagene har flere bygder og fiskevær i Nord-Troms og Finnmark blitt isolert som følge av snøskred. De mange stengte veiene gjør også at omkjøringen for enkelte bilister blir på hele 72 mil, skriver NRK.

Følg med på trafikkmeldinger

– Statens vegvesen har ansvaret for når veiene stenges og åpnes. Denne avgjørelsen tar vi i samråd med entreprenørene og skredeksperter både internt og eksternt. Vi har full forståelse for at stengte veier får konsekvenser, men vi har ingen andre valg. Sikkerheten er viktigst. Vi stenger når det er nødvendig og åpner ikke før det er forsvarlig å åpne, både av hensyn til de veifarende og egne mannskaper, sier Mørk Eriksen.

Han ber trafikanter som skal ut på veien i de nordligste fylkene, om å følge med på trafikkmeldinger før de drar ut på biltur.

Personvernpolicy