Eliteseriespiller tiltalt for sovevoldtekt, suspenderes ikke av klubben

Moldes eliteseriespiller som er tiltalt for sovevoldtekt vil være tilgjengelig for laget fremover. Klubben avventer domstolens behandling av saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag bekreftet statsadvokat Ingvild Thorn Norheim til VG at det blir tatt ut tiltale.

Nå bekrefter Molde-direktør Øystein Neerland at klubben ikke vil suspendere spilleren, og at de vil avvente domstolens behandling av saken.

– Som kjent har en av MFKs spillere nylig blitt tiltalt i en straffesak. MFK er i den forbindelse gjort kjent med at spilleren og fornærmede har ulike versjoner av hendelsesforløpet. Spilleren mener at han ikke har gjort noe straffbart. Det tilligger ikke MFK som fotballklubb å ta stilling til hendelsesforløpet, og det tilligger ikke MFK å felle dom i saken. Det er det rettsapparatet som skal gjøre. MFK vil på denne bakgrunn avvente domstolenes behandling av saken, før det vurderes om hendelsen skal få betydning for spillerens tilknytning til MFK. Spilleren vil møte på jobb og dermed også være aktuell for laget fremover, sier han til Romsdals Budstikke.

Spilleren skal ha fått forkynt tiltalen fredag.

– Han er overrasket over at det er tatt ut tiltale, og at han erkjenner ikke at det har skjedd noe straffbart. Han ser fram til å forklare seg til retten når den tid kommer, sa spillerens forsvarer Øyvind Panzer Iversen til Nettavisen fredag.

Siktelsen mot spilleren ble tatt ut i fjor sommer, og saken har vært etterforsket siden den tid. Saken ble i januar ferdigstilt, men statsadvokaten mente den krevde videre etterforskning.

Personvernpolicy