Dette skjedde i natt

Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sparker minister

USAs president Donald Trump har sparket ministeren for saker angående krigsveteraner, David Shulkin, og nominerer sin egen lege til stillingen.

– Jeg er stolt av å kunngjøre at jeg vil nominere den høyt respekterte admiralen Ronny L. Jackson som ny minister for saker angående krigsveteraner, skrev Trump på Twitter.

Koreansk toppmøte

De to koreanske nabolandene har startet høynivåsamtaler i den demilitariserte sonen, i forkant av et møte mellom landenes to statsledere i april.

Samtalene er ventet å være innledende forhandlinger før et toppmøte mellom nord og sør med leder Kim Jong-un og president Moon Jae-In.

Fem skadd i frontkollisjon

Fem personer er kjørt til sykehus etter en kollisjon mellom tre biler på E39 mellom Bergen og Os i Hordaland.

– Tre biler er involvert. To biler har kommet fra Os mot Bergen. Bilen som kjørte først har kommet over i motgående felt og traff en bil som kjørte motsatt vei i fronten. Deretter har bilen bak kjørt inn i baken på denne bilen, forklarer operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til NTB.

Siv Jensen: Tar metoo-opprop på alvor

Frps håndtering av metoo-varsler har fått flere ungdomspolitikere i partiet til å kritisere ledelsen. Partileder Siv Jensen sier til Aftenposten at hun tar saken på alvor.

– Samtidig må den det varsles mot få mulighet til å komme med sin versjon, og av respekt for partene som er berørt må sakene behandles i fortrolighet – ikke i mediene, understreker hun.

Malala tilbake i Pakistan

Den unge fredsprisvinneren Malala Yousafzai har reist til Pakistan for første gang siden 2012, da hun ble utsatt for et attentat av Taliban.

20 år gamle Malala ankom flyplassen i Islamabad i følge med foreldrene og et stort sikkerhetsoppbud onsdag. Besøket skal vare i fire dager og Malala skal blant annet møte statsminister Shahid Khaqan Abbasi.

Personvernpolicy