Frp vil ha prøveordning med påskeåpne butikker

Morten Ørsal Johansen står bak forslaget. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Morten Ørsal Johansen står bak forslaget. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Frps næringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen, foreslår at butikkene skal kunne holde åpent i påsken, noe han mener regjeringsplattformen åpner for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ørsal Johansen viser til at regjeringens Jeløya-plattform fra januar åpner for å se på reglene for søndagshandel for å gjøre hverdagen enklere for folk flest, skriver Nationen.

Med bakgrunn i regjeringserklæringen forslår Johansen en prøveordning der det åpnes for at butikkene kan holde åpent i helligdagene i påsken.

Les også: Frp vil gjøre det billigere å kjøre snøscooter

Ordningen han foreslår, vil gjelde i de kommunene som ønsker det.

– Påsken viser hvor viktig det er å se på ordningen med helligdagsstengte butikker. Det er mange helligdager i denne høytiden, som gjør at butikkene holdes stengte over flere dager, selv om folk vil handle. Vi mener det er på høy tid å forenkle reglene for helligdagshandel som vil gagne inntjeningen til lokalbutikkene og forbrukerne.

Les også: Høyre vil skjerpe Nav-krav

I januar, rett etter at Jeløy-erklæringen ble lagt fram, ble et forslag om å be regjeringen om ikke å liberalisere reglene for søndagshandel vedtatt med stemmene fra Ap, SV, SV, KrF, MDG og Rødt. Bakgrunnen var at partiene ville unngå at flere må jobbe på helligdager.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden