Meny

Stortinget tilbys ni millioner kroner etter byggesprekken

Byggeprosjektet på Stortinget har kostet mye penger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Stortinget har varslet søksmål på 125 millioner kroner mot Multiconsult etter byggesprekken. Selskapet opplyser at de i stedet vil tilby 9 millioner kroner. 

Dagens Næringsliv skriver at Stortingets søksmål tilbakevises totalt fra Mulitconsult, som har vært Stortingets rådgiver i prosjekteringen av byggesaken.

– Svaret vil være ferdig rett over påske. Vi kommer til å stå ved det vi har sagt før. Vi bestrider sterkt påstandene om grov uaktsomhet, sier kommunikasjonsleder Gaute Christensen i Multiconsult.

Multiconsult vil ikke være med på å diskutere noen annen erstatning enn maksimalt ni millioner kroner, som allerede er kontraktfestet ved eventuelle prosjekteringsfeil.

Sluttsummen for byggeprosjektet på Stortinget har på tre år økt fra 1,1 milliarder kroner til 2,3 milliarder kroner. Den nye stortingspresidenten, Tone Wilhelmsen Trøen (H), jobber med å orientere seg.

– Det har vært viktig for meg å sette meg grundig inn i byggesaken. Men foreløpig vil jeg ikke kommentere planene om søksmål mot Multiconsult eller den totale kostnadsrammen, før den eksterne kvalitetssikringen av tallgrunnlaget foreligger i april, sier Trøen.

(©NTB)

Populært