Utbrudd av magevirus på Hardangervidda – 23 personer rammet

Rauhelleren turisthytte på Hardangervidda er rammet av magesyke.
Rauhelleren turisthytte på Hardangervidda er rammet av magesyke. Foto: Espen Bratlie/samfoto / NPK

Den Norske Turistforening (DNT) melder søndag at 23 personer er rammet av magevirus på Hardangervidda. De syke er blitt isolert på egne rom eller hentet ut. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den Norske Turistforening (DNT) melder søndag at tilfeller av smittsomt magevirus har brutt ut på enkelte hytter på Hardangervidda. Til sammen er 23 personer rammet, melder foreningen

– Det er svært leit når gjester på hyttene våre blir syke. Vi gjør det vi kan for å ivareta dem, sier daglig leder Henning Hoff Wikborg i DNT Oslo og Omegn i en pressemelding søndag.

De som er syke har blitt isolert på egne rom og får tilgang til eget toalett, eller transportert ut og innkvartert på hotell, ifølge Wikborg.

Hordaland Røde Kors har hentet ut 15 personer fra Hardangervidda, og kommunelegen i Eidfjord frykter utbrudd av norovirus, skriver Bergens Tidende søndag. Symptomene på mageviruset er kvalme, oppkast, magesmerter og diaré.

Smittevernoverlegen i Eidfjord opplyser at de som er syke kan være smittefarlige inntil 48 timer etter de siste symptomene, og at de som er syke ikke bør gå videre til andre hytter den første dagen de er friske.

DNT anmoder de som har planer om påskeferie på Hardangervidda å i forkant ta kontakt med hyttene de skal besøke.

– Det er ingen grunn til å avlyse påskeferien til fjells. Det er mange muligheter til en fin ferie både på Hardangervidda og i andre fjellområder, men det er viktig å tenke god hygiene på tur. Ta gjerne med Antibac i sekken og vask hendene godt, sier Wikborg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden