Frp har ferdigbehandlet varslersak mot mann med tillitsverv i partiet

Helge André Njåstad (Frp) sier partiet har konkludert i varslersaken mot en mann med tillitsverv i Frp og Fpu. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Helge André Njåstad (Frp) sier partiet har konkludert i varslersaken mot en mann med tillitsverv i Frp og Fpu. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp har ferdigbehandlet varslersaken mot en mann med tillitsverv i Frp og Fpu. Partiet vil ikke kommentere konklusjonen, men mannen får fortsette i sine verv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det bekrefter leder i organisasjonsutvalget i Frp, Helge André Njåstad, til NRK. Han vil ikke gå inn på hva utvalget har konkludert med.

– Jeg har ikke behov for å dele det med mediene, det er en sak mellom oss og han, sier Njåstad.

Mannen har overfor NRK innrømmet at han som 18-åring spurte en den gang 14 år gammel jente i FpU om sex, men hevder samtidig at det var ment som en spøk. Frp har tidligere bekreftet at det har vært flere varsler om mannen.

Njåstad sier de aldri har noen garanti mot denne typen hendelser, men at det skal være trygt i partiet.

– I dette tilfellet tror jeg hele saken vil bevisstgjøre vedkommende veldig. Generelt jobber vi målbevisst med å kurse hele organisasjonen på kultur. Det skal være trygt å sende ungdommer til Frp og FpU.