Ambulanseflyene tilbake i beredskap

Ambulanseflyene har hatt dårlig beredskap i mars, men er nå tilbake i full drift. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Ambulanseflyene har hatt dårlig beredskap i mars, men er nå tilbake i full drift. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter dårlig beredskap i mars er ambulanseflyene nå tilbake i normal drift. Det ventes normal beredskap i hele påsken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag morgen var alle de ni flyene tilbake i normal beredskap, opplyser Luftambulansetjenesten.

I deler av mars har om lag 25 prosent av pilotene i flyselskapet Lufttransport FW AS vært ute av drift på grunn av sykdom og oppsigelser. I tillegg har selskapet brukt erfarne piloter til å fly utsjekk med nyansatte som skal inn i tjeneste og erstatte dem som slutter.

– Som følge av dette har det blitt vanskelig å dekke inn alle vaktene og gi den beredskapen selskapet har forpliktet seg til i sin kontrakt med Luftambulansetjenesten HF, sier administrerende direktør Øyvind Juell.

Fagdirektør i Helse Nord RHF, Geir Tollåli, sier de ikke har opplysninger om at liv eller helse har vært truet.

– Så langt har situasjonen gått ut over de transportene som ikke haster veldig. Disse oppdragene har blitt løst ved hjelp av alternative transportmidler eller noe lengre ventetid, sier Tollåli.

Juell mener denne fleksibiliteten er en styrke for den norske akuttberedskapen.

I Norge løses nær 98 prosent av alle syketransporter med bilambulanser. Luftambulansetjenestens ni fly og 13 helikoptre står for de resterende 2 prosent av oppdragene.