Dette skjedde i natt

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 24. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinne fløyet til sykehus etter husbrann

En kvinne i 80-årene ble fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge etter at det brøt ut brann i et våningshus på Senja i Troms. Huset ble overtent, men det var ikke fare for spredning.

En annen kvinne befant seg i huset og ble tatt hånd om av helse på stedet.

To omkom i kollisjon med lastebil i Sverige

To personer omkom da vognen på en lastebil kom over i motgående kjørefelt i Lerum øst for Göteborg. De to satt i hver sin personbil da de møtte lastebilen i en sving på en mindre vei.

Ytterligere en person satt i en av personbilene, men kom seg uskadd fra hendelsen.

Trump forsøker å forby transpersoner i militæret

USAs president Donald Trump kunngjorde at transpersoner kun kan tjene i militæret under «begrensede omstendigheter», men Pentagon velger å ignorere ham. Det er hans andre forsøk på å forby transpersoner i militæret.

Etter planen skulle det første forbudet tre i kraft fredag, men tre føderale domstoler har lyktes i å forsinke Trumps plan betraktelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere Listhaug-rådgiver med kritikk av norsk presse

Sylvi Listhaugs (Frp) tidligere spinndoktor, Espen Teigen (Frp), mener norsk presse ble en dørmatte for Ap i saken som førte til hennes avgang.

– Ingen stilte ett kritisk spørsmål – og det ble et faktum at det hadde noe med 22. juli å gjøre. Jeg skal ærlig innrømme at propagandamaskineriet til Arbeiderpartiet var svært effektfullt, sier 25-åringen i et intervju til Medier24.

Flere selskaper stanset Facebook-annonsering

Mozilla, Tesla og andre selskaper satte samarbeidet med Facebook på pause i forbindelse med Cambridge Analytica-skandalen.

Grepene fra selskapene, som sannsynligvis ikke vil påvirke Facebook stort, er den siste reaksjonen sosiale medier-giganten må kjempe mot i tillegg til en fallende aksjekurs og en «Slett Facebook»-kampanje.