Meny

Dette skjedde i natt

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 24. mars.

Kvinne fløyet til sykehus etter husbrann

En kvinne i 80-årene ble fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge etter at det brøt ut brann i et våningshus på Senja i Troms. Huset ble overtent, men det var ikke fare for spredning.

En annen kvinne befant seg i huset og ble tatt hånd om av helse på stedet.

To omkom i kollisjon med lastebil i Sverige

To personer omkom da vognen på en lastebil kom over i motgående kjørefelt i Lerum øst for Göteborg. De to satt i hver sin personbil da de møtte lastebilen i en sving på en mindre vei.

Ytterligere en person satt i en av personbilene, men kom seg uskadd fra hendelsen.

Trump forsøker å forby transpersoner i militæret

USAs president Donald Trump kunngjorde at transpersoner kun kan tjene i militæret under «begrensede omstendigheter», men Pentagon velger å ignorere ham. Det er hans andre forsøk på å forby transpersoner i militæret.

Etter planen skulle det første forbudet tre i kraft fredag, men tre føderale domstoler har lyktes i å forsinke Trumps plan betraktelig.

Tidligere Listhaug-rådgiver med kritikk av norsk presse

Sylvi Listhaugs (Frp) tidligere spinndoktor, Espen Teigen (Frp), mener norsk presse ble en dørmatte for Ap i saken som førte til hennes avgang.

– Ingen stilte ett kritisk spørsmål – og det ble et faktum at det hadde noe med 22. juli å gjøre. Jeg skal ærlig innrømme at propagandamaskineriet til Arbeiderpartiet var svært effektfullt, sier 25-åringen i et intervju til Medier24.

Flere selskaper stanset Facebook-annonsering

Mozilla, Tesla og andre selskaper satte samarbeidet med Facebook på pause i forbindelse med Cambridge Analytica-skandalen.

Grepene fra selskapene, som sannsynligvis ikke vil påvirke Facebook stort, er den siste reaksjonen sosiale medier-giganten må kjempe mot i tillegg til en fallende aksjekurs og en «Slett Facebook»-kampanje.

(©NTB)

Populært