15 års fengsel for å ha drept svogeren

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 38 år gammel mann fra Åmli i Aust-Agder er i Agder lagmannsrett dømt til 15 års fengsel for å ha drept svogeren sin i Åmli i november 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge dommen skjøt 38-åringen offeret to ganger med en revolver. Senere parterte han liket og gravde det ned i en myr i nærheten, melder NRK.

I tingretten ble mannen dømt til 16 års fengsel.

Lagmannsretten opprettholdt dommen om betaling av til sammen 400.000 kroner til den dreptes sønn og mor.

Gravde ned

Drapet skjedde 23. november 2016, men mannen ble ikke pågrepet før i februar året etter. Liket ble funnet i myra 17. februar 2017.

Etter at han hadde skutt svogeren, skar 38-åringen ut en kule ved hjelp av en skalpell, ifølge dommen. Deretter parterte han liket med håndsag før han kjørte det til en myr med en minigraver noen hundre meter fra sitt eget hus og gravde ned kroppsdelene.

Det tok tre måneder før politiet slo til mot Åmli-mannen. I mellomtiden hadde tiltalte og samboeren blant annet brukt den dreptes minibankkort og sendt tekstmeldinger til bekjente for å gi inntrykk av at han fremdeles levde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hensynsløs

Både 38-åringen og samboeren hans ble pågrepet 14. februar. Kvinnen ble imidlertid løslatt i mai og siktelsen for medvirkning ble frafalt i oktober. Ifølge retten truet 38-åringen dem som kjente til drapet, til å holde det skjult.

– Tiltaltes mishandling av avdøde og hans øvrige handlinger i ettertid bør etter flertallets oppfatning ses i sammenheng og tillegges vesentlig vekt som skjerpende omstendigheter ved drapshandlingen. Han opptrådte svært hensynsløst, står det i dommen fra lagmannsretten.