Meny

Økt snøskredfare i hele landet inn mot påskeuka

Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
I forkant av påskeuka melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) om økt snøskredfare i hele landet. Varslene gjelder for helgen.

– Vi har krevende snøskredforhold i hele landet, skriver NVE i en pressemelding fredag.

Det har gått mange skred den siste uken, både på Østlandet, Vestlandet og de største i Nord-Norge. Skredene har vært skiløperutløste, fjernutløste og naturlig utløste. Nå varsler NVE at rasfaren kan øke ytterligere.

På Helgeland varsler NVE faregrad 4 – stor snøskredfare – for lørdag. I resten av Nord-Norge er det faregrad 3 – betydelig snøskredfare. Selv om været har roet seg en del fra tidligere i uken, gjør vedvarende svake lag i snødekket at stabiliseringen går svært sakte.

– Skred som går på disse lagene, kan bli større, og det har vært flere eksempler på fjernutløsning av skred de siste dagene, både på snaufjellet og i skogen, opplyser NVE.

Også på Vestlandet er det varslet betydelig snøskredfare. Etter langvarig kaldt og pent vintervær tidligere denne vinteren har det blitt dannet vedvarende svake lag nede i snødekket. Varslene gjelder spesielt i Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre og Fjordane.

På Østlandet har NVE utstedt varsel om moderat til betydelig snøskredfare.

Populært