Meny

Dette skjer i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene fredag 23. mars.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i skolen

Klokka 12 legger kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner, forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø og finansminister Siv Jensen legger fram forslag om et nasjonalt forbud mot ansiktsdekkende plagg i barnehager og utdanningssteder.

Madsen-saken fortsetter

Rettssaken mot Peter Madsen, som er tiltalt for drapet på journalisten Kim Wall, fortsetter i København. Torsdag slo en rettsmedisiner fast at Madsens forklaring om omstendighetene rundt Kim Walls død om bord på ubåten Nautilus, er svært usannsynlig.

Dom i mafiasak

Klokka 11 kommer dommen i mafiarettssaken der 13 menn, blant dem Nokas-dømte Metkel Betew og Bandidos-topp Lars Harnes, sto tiltalt for blant annet drapsplaner og innførsel av narkotika. Saken startet i Oslo tingrett 20. september.

Snart valg i Egypt

Valgkampen foran presidentvalget i Egypt avsluttes formelt i dag. Det er ventet at president Abdel Fattah al-Sisi kommer til å vinne valget 26. mars med god margin ettersom reelle utfordrere mangler.

Norge møter Australia

Det er klart for fotballandskamp for herrelaget. De møter Australia på Ullevaal stadion klokka 18. Kampen blir den første for Australias nye trener Bert van Marwijk.

– Det er litt vanskelig når jeg skal presentere motstanderen for spillerne. Det blir litt gjetting ettersom de har en ny trener, har landslagstrener Lars Lagerbäck sagt.

(©NTB)

Populært