Meny

Far dømt til fengsel for mishandling av spedbarn

En mann er i Aust-Telemark tingrett dømt til fire års fengsel for å ha mishandlet sønnen slik at han blant annet ble påført sju ribbeinsbrudd og blødninger.

Mannen som er i 20-årene sto tiltalt med barnemoren, også hun i 20-årene, skriver Telemarksavisa. Moren ble frikjent da retten avsa sin dom torsdag, men faren ble dømt til fire års fengsel og til å betale sønnen 250.000 kroner i erstatning.

Under rettssaken skyldte begge foreldrene på hverandre for mishandlingen, som skal ha skjedd i slutten av 2015.

– Jeg har aldri rørt eller skadet ham. Det må ha vært mor som har påført skadene. Jeg har ikke hørt eller sett noen ting, skal faren ha sagt.

Moren sa til avisen etter frikjennelsen at hun er glad for å bli trodd.

Mishandlingen startet ifølge tiltalen da de kom hjem fra sykehuset med det nyfødte barnet. Det var først da faren ringte etter ambulanse fordi sønnen ikke pustet at politiet iverksatte etterforskning, skriver avisen.

Skadene som var listet opp i tiltalen var blant annet sju ribbeinsbrudd, skade i fire virvler i ryggsøylen, brudd i høyre overarmsbein, venstre lårbein, begge leggbein, i issebeinet og blødninger under den harde hjernehinnen og i netthinnen på begge øyne. I tillegg hadde han blåmerker i ansiktet, på magen, på hofte og lår.

Barnet er i dag i fosterhjem, og det kom fram i tingretten at det skal stå bra til med gutten, skriver avisen.

Populært