Lillehammer enkelt til NM-finale

Jacob Noer scoret tre ganger da Lillehammer gikk til NM-finale etter 5-1 mot Sparta Sarpsborg. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lillehammer er klar for NM-finale i ishockey etter å ha slått Sparta 5-1 hjemme torsdag. Jacob Noer noterte seg for tre mål på drøyt sju minutter.

Sparta hadde kniven på strupen etter å ha tapt de tre første kampene i best av sju-serien, men Sarpsborg-klubben var aldri i nærheten av å forlenge spenningen på isen i Lillehammer.

Brett Cameron ga vertene ledelsen etter 11.26, og rundt midtveis i den andre perioden avgjorde Noer kampen nærmest på egen hånd.

– Det er det sykeste jeg har vært med på. Alt gikk inn, sa Noer til TV 2.

Etter 31.30 satte han inn 2-0 etter strålende forarbeid av Simen Thoresen. Deretter la Noer på til 3-0 tre og et halvt minutt senere.

Tre på sju

Nick Dineen gjorde Lillehammers fjerde nettkjenning etter 36.56, men Noer var ikke ferdigscoret for kvelden. Etter 38.13, kun seks minutter og 43 sekunder etter sin første scoring for kvelden, satte han inn sitt tredje mål etter strålende angrepshockey av Lillehammer.

Noer hadde muligheten til å gjøre sitt fjerde mål da han kom alene gjennom i tredje periode, men Sparta-keeper Martin Ward reddet pucken.

Sparta fikk et trøstemål i sluttsekundene. Et skudd gikk bortpå Lillehammers Brendal Ellis før pucken forsvant i eget nett.

Storhamar eller Frisk

Gjestene var aldri i nærheten av å true seieren. Resultatet foran egne supportere gjør at Lillehammer nå er klar for finale.

Finalemotstanderen kan bli klar allerede fredag. Da møtes Storhamar og Frisk Asker i Hamar i den femte semifinalekampen. Storhamar leder 3-1 i kamper, hvilket betyr at Frisk Asker er nødt til å vinne for å fremprovosere en sjette kamp.

Storhamar-laget tok et langt steg mot finaleplass da laget slo Frisk 4-1 borte onsdag.

Lillehammer har ikke vunnet NM-pokalen siden 1994. Den gang vant klubben finaleserien mot Storhamar, som på sin side ikke har blitt norgesmester siden 2008.