Menneskerettsdomstolen avviser klager fra to norske aviser

Artikkelen fortsetter under annonsen

Menneskerettsdomstolen i Strasbourg avviser å behandle klagene fra Dagbladet og Avisa Nordland. Retten mener det ikke foreligger brudd på menneskerettighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagbladet ble i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale den tidligere ambulansesjåføren Erik Schjenken 200.000 kroner i oppreisning for omtalen av episoden i Sofienbergparken i 2007.

Ambulansesjåføren ble anklaget for å ha nektet å ta med seg en skadd somalisk mann av rasistiske årsaker. Høyesterett avviste senere å ta opp Dagbladets anke.

Avisa Nordland hadde klaget inn en dom som ble stadfestet i Høyesterett, der de ble dømt til å betale 400.000 kroner i erstatning til en kirurg i Bodø som ble anklaget for å fjerne organer fra friske pasienter uten grunn.

Nå har menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg kunngjort at den avviser å ta opp begge sakene til behandling, skriver rett24.no.

Retten finner dermed ingen grunn til at dommene innebærer brudd på menneskerettighetskonvensjonene fra Norge. Retten skriver at de ikke finner noen grunn til å avvike fra Høyesteretts konklusjoner i noen av sakene.