Frp klart størst i Sylvis hjemfylke

Sylvi Listhaug (Frp) under pressekonferansen i Justisdepartementets lokaler i Nydalen i Oslo i forbindelse med at hun trakk seg som justisminister. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sylvi Listhaug (Frp) under pressekonferansen i Justisdepartementets lokaler i Nydalen i Oslo i forbindelse med at hun trakk seg som justisminister. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet er nå det største partiet i Møre og Romsdal, Sylvi Listhaugs hjemfylke. Partiet får en oppslutning på 26,8 prosent. Ap er taperen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppslutningen på 26,8 prosent er tett oppunder oppslutningen Frp fikk i rekordvalget i 2009 da de endte på 27,4 prosent i Møre og Romsdal.

Det viser en fersk meningsmåling for fylket gjort av Respons Analyse på oppdrag for Romsdals Budstikke og Sunnmørsposten.

Resultatet på målingen er 4,5 prosentpoeng fram målt mot stortingsvalget sist høst.

Målingen er tatt opp tirsdag og onsdag denne uken, og dermed fanger den opp reaksjonene etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister tirsdag morgen.

Samtidig fortsetter problemene for Arbeiderpartiet. Med en oppslutning på 18,6 prosent må vi helt tilbake til krisevalget i 2001 for å finne en tilsvarende svak måling. Det er 2,7 prosentpoeng tilbake sammenlignet med det svake valgresultatet i september i fjor.

Høyre er nest største parti med 22,8 prosent. For de andre partiene er endringene små.