Meny

Minst elleve rådyr drept av løse hunder i Oslo tross ekstraordinær båndtvang

Minst elleve rådyr drept av løse hunder i Oslo tross at ekstraordinær båndtvang ble innført 19. januar Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Oslo kommune innførte 19. januar ekstraordinær båndtvang i mesteparten av kommunen. Likevel har minst elleve rådyr blitt drept av hunder etter innføringen.

Den ekstraordinære båndtvangen ble innført på grunn av store snømengder og dermed ekstraordinære forhold for viltet.

– De vanskelige snøforholdene gjør at rådyr og elg trekker ned mot bebyggelse, skiløyper og veier der det er lettere å ta seg fram og finne mat. Her vil dyrene lett havne i stressende situasjoner med trafikk, mennesker og særlig løse hunder. Dyrene er sultne og svake, og jaging og forstyrrelser kan føre til så store påkjenninger at de bukker under av stress, opplyser spesialkonsulent og biolog Tea Turtumøygard i Oslo kommune i en pressemelding.

Til tross for den ekstraordinære båndtvangen har minst 11 rådyr blitt jaget til døde eller bitt i hjel av løse hunder siden 19. januar ifølge kommunen, som nå minner om at det er viktig at båndtvangsbestemmelsene overholdes.

Hundeeiere som ikke overholder den ekstraordinære båndtvangen, kan straffes med bøter eller fengsel inntil seks måneder ifølge hundeloven.

Den ekstraordinære båndtvangen gjelder inntil videre, men ikke etter 1. april da det er ordinær båndtvang.

Også en rekke andre kommuner har innført ekstraordinær båndtvang som følge av store snømengder.

(©NTB)

Populært