Meny

Dette skjedde i natt

Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag.

USA unngår «shutdown»

USAs folkevalgte er enige om en budsjettavtale for resten av 2018 og unngår en ny runde med nedstengning av statsapparatet.

Faren for såkalt «shutdown» har vært overhengende etter hvert som en ny frist for budsjettenighet har nærmet seg.

Medlemsvekst i flere partier

Frp har fått hele 1.500 nye medlemmer etter bråket rundt Sylvi Listhaug (Frp). Men også Ap og Rødt øker medlemstallet med henholdsvis 450 og 400.

– Jeg er veldig glad for at folk som blir engasjert i en opphetet politisk debatt, melder seg inn i politiske partier, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng, til NRK.

Forklarer seg gjerne

I et intervju med CNN beklager Facebook-sjef Mark Zuckerberg skandalen som har rammet selskapet, og sier han gjerne forklarer seg for Kongressen om saken.

– Vi vil sende den personen i Facebook som har mest kunnskap. Om det er meg, drar jeg gjerne, sier Zuckerberg.

– Burde avverget dødsulykken

To eksperter som har sett video av den dødelige krasjen med en førerløs bil, mener sensorene burde oppdaget offeret og bremset i tide.

Politiet i Phoenix-forstaden Tempe har frigitt en video som viser opptakene av bilen som kjørte på 49 år gamle Elaine Herzberg søndag.

Spør Brussel om lov

Skepsisen var stor i Venstre, men nå har regjeringen spurt EFTAs overvåkingsorgan ESA om det er lov for Norge å kutte i trygdeytelser som sendes ut landet.

Konkret vil Barne- og likestillingsdepartementet vite om det er tillatt i henhold til EØS-avtalen å kjøpekraftjustere barnetrygden og kontantstøtten.

(©NTB)

Populært