Meny

Dette skjer i dag

Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene torsdag.

Acer-saken behandles

Stortinget skal ta stilling til om Norge skal slutte seg til EUs tredje energimarkedspakke og energibyrået Acer.

Ap har sikret flertall for saken, men Rødt, SV og Sp håper i det lengste at Ap vil snu når saken kommer til behandling. Det regnes som svært lite sannsynlig.

Toppmøte i Brussel

EUs medlemsland samles til toppmøte. Blant sakene som skal diskuteres er nervegiftangrepet i Storbritannia, retningslinjer for forbindelsene med Storbritannia i tiden etter brexit, samt framtiden for eurosonen.

Mistenkelig dødsfall

En mann og en kvinne fremstilles for varetektsfengsling etter at en kvinne ble funnet død i Kongsvinger på tirsdag. Politiet har foreløpig ikke opplyst hva de er siktet for. Fengslingsmøtet starter klokka 11 i Glåmdal tingrett.

Handelssanksjoner mot Kina

USAs president Donald Trump vil ifølge Det hvite hus offentliggjøre en rekke handelssanksjoner mot Kina i løpet av dagen.

Talsmann for Det hvite hus Raj Shah sier sanksjonene kommer som en reaksjon på Kinas tyveri av blant annet intellektuell eiendom.

Psykiatere i retten

Rettspsykiaterne Terje Tørrissen og Helge Haugerud forklarer seg i saken der mor er tiltalt for grov mishandling etter at 13-årige Angelica Heggelund ble funnet død på en hytte i Valdres nyttårsaften 2015.

Også en kvinne med egne erfaringer med spiseforstyrrelser og psykiater Finn Skårderud skal forklare seg.

(©NTB)

Populært