Meny

Mann dømt til fengsel for grov kroppsskade

Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen / NTB SCANPIX. Foto: NTB scanpix
En 37 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til fengsel for grov kroppsskade. Ifølge dommen brukte han gryte, stekepanne, saks og drill på fornærmede.

Retten kom, ifølge Stavanger Aftenblad , til at volden ble begått mot en forsvarsløs person, at den bar preg av mishandling og at tiltalte benyttet seg av særlig farlig redskap.

Mannen ble derfor dømt av en enstemmig rett til 1 år og 6 måneders fengsel.

Det var en natt i oktober 2017 at tiltalte og fornærmede og flere andre var samlet på en adresse i Stavanger. Alle tilhører rusmiljøet og alle var ruset. 37-åringen, som erkjenner straffskyld, forklarte i retten at han var sint på fornærmede fordi han mistenkte at vedkommende hadde hatt sex med hans ekskjæreste.

Først skal tiltalte ha slått fornærmede i ansiktet. Deretter skal han ha slått med kjøkkenutstyr, skriver avisen. Ifølge dommen stakk han også fornærmede flere ganger i skulderen med en saks. Deretter stakk han saksen i fornærmedes tinning slik at den ble stående.

Først morgenen etter fikk fornærmede forlate huset for å få behandling på Stavanger universitetssjukehus.

37-åringen, som er straffedømt 13 ganger tidligere ifølge Aftenbladet, ble også dømt for noen dager senere å ha knivstukket en annen mann i leggen.

I tillegg til fengsel ble han dømt til å betale nærmere 89.000 kroner i erstatning og oppreisning.

(©NTB)

Populært