Meny

Hagen reagerer kraftig på Jensens KrF-flørt

Carl I. Hagen snakket med pressen i vandrehallen på Stortinget, etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen reagerer kraftig på nåværende leder Siv Jensens positive signaler til et regjeringssamarbeid med KrF. 

– Det er helt uaktuelt å belønne Knut Arild Hareide og KrF gjennom å åpne for å ta dem inn i regjering, like etter at de har støttet et mistillitsforslag og sørget for at Sylvi Listhaug må gå av som statsråd, sier Hagen til VG.

Han mener et regjeringssamarbeid bør være helt uaktuelt å snakke om, og tror ikke han er den eneste som reagerer.

– Det er mange velgere og Frp-tillitsvalgte som er rasende på KrF fordi de tok føringen for å fjerne Sylvi Listhaug fra jobben som justisminister. Da blir det helt feil å si at vi er positive til å få dem inn i regjering, fortsetter han.

Aktuelt:  – Listhaug-saken viser at vi ofte blir i skvis

Jensen: Ønsker KrF

Onsdag sa Jensen til avisen at hun ønsker et regjeringssamarbeid for å styrke den borgerlige siden i Norge og sikre at Jonas Gahr Støre (Ap) «holdes langt unna regjeringskontorene i mange år».

– Vi ønsker selvfølgelig KrF inn som en del av et regjeringssamarbeid. Både fordi vi over tid har hatt et godt samarbeid med KrF og fordi det vil styrke den borgerlige siden i Norge og sikre at Jonas Gahr Støre holdes langt unna regjeringskontorene i mange år , sa hun til VG.

Jensen understreker at for Frp, er politikk viktigst.

– KrF må først finne ut hva de vil, så får vi se hva vi kan klare å bli enige om, sier hun.

Tybring-Gjedde: Hareide må bevise

Etter Listhaugs avgang tirsdag var Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde klar på at KrF nå må bevise at de støtter et borgerlig samarbeid.

– KrFs opptreden i denne saker viser at partiet ikke setter Norges interesser først. Så er det opp til partiets velgere å vurdere hvorvidt de ønsker en slik linje, sa Christian Tybring-Gjedde (Frp) til ABC Nyheter.

– Nå er det opp til Knut Arild Hareide å sørge for at det borgerlige samarbeidet kan fortsette, la han til. 

Hareide sa følgende om å gå inn i regjering tirsdag:

– Det å spå for mye fremover hva som vil skje, det skal jeg være forsiktig med, sa Hareide til ABC Nyheter. 

Populært