Meny

Ap: Sandbergs vitnemål i retten kan bli problematisk

Per Sandberg, er utnevnt til fungerende justisminister etter at Sylvi Listhaug gikk av tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Fungerende justisminister Per Sandberg (Frp) må i april vitne i den såkalte Frode Reppe-saken. Aps Ruth Grung mener det kan by på hodebry for statsministeren.

– Rettssaken må bli en del av vurderingen statsminister Erna Solberg gjør om hun vil ha Sandberg som justisminister, sier stortingsrepresentant Ruth Grung (Ap) til Fiskeribladet.

Uttalelsen kommer som følge av at det nå spekuleres i om Sandberg vil gå fra Fiskeri- til Justisdepartementet på permanent basis like etter påske.

– En justisminister er mer «sårbar» enn andre statsrådsposter. Solberg kan ikke risikere at det i retten kommer fram ubehagelige ting fra Sandberg som hun ikke visste om på forhånd, sier Grung, som sitter i næringskomiteen og er Arbeiderpartiets oppdrettspolitiske talskvinne.

Rettssak

Kommunikasjonssjef Frode Reppe i Norske Sjømatbedrifters Landsforbund (NSL) ble oppsagt i fjor, etter avsløringen om et forsøk på å kontakte Sandberg på det han trodde var fiskeriministerens private epost.

16. april drar Reppe sin tidligere arbeidsgiver for retten og Sandberg er kalt inn som vitne i saken det er satt av åtte dager til.

Sandberg nektet først for å ha gitt sin private epostadresse til Reppe. Da SV senere stilte spørsmål om saken i Stortinget, kunne han imidlertid ikke garantere at det var tilfellet.

Usikker Sandberg

Selv er Sandberg i tvil om han ønsker å inneha justisministerposten på permanent basis. Han sier han er redd fortiden hans som tidligere straffedømt vil skape trøbbel for statsministeren.

– Det er sammensatt. Folk tilgir, men glemmer ikke. Jeg kan ikke stå og se på at statsministeren må stå og besvare spørsmål om mine uttalelser og mine handlinger for 20 år siden, sa Sandberg til Adresseavisen onsdag.

Frp-politikeren er tidligere straffedømt fordi han i 1997 skallet ned en asylsøker på en privat fest. Sandberg ble ilagt en bot på 3.000 kroner.

(©NTB)

Populært