Meny

Brøytebilsjåfør pløyde skolevei i vill fart

Se video: Christian Bakkerud filmet da brøytebilsjåfører kjørte i 60 km/t langs skolevei.
– Jeg er veldig glad mine barn ikke gikk den veien i dag.

Det var onsdag morgen klokken 07.45 at Christian Bakkerud ble obs på et kjøretøy som nærmet seg raskt bakfra. Det viste seg å være en brøytebil som kjørte i over 50 km/t på en skolevei.

Bakkerud kom kjørende sørover langs E39 nord for Bergen, og var i området hvor Haukås skole ligger da han oppdaget brøytebilen. I forferdelse over det han så valgte han å filme øyeblikket.

Gang- og sykkelveien benyttes som skolevei av mange av de 260 elevene ved skolen, og råkjøringen fant sted 45 minutter før skolestart.

Statens vegvesen betegner kjøringen som uakseptabel, og den har allerede fått konsekvenser.

– Føreren av bilen jobbet på en kontrakt via vår hovedentreprenør «Presis veidrift», men det gjør han ikke nå lengere, sier Bård Morten Solholm, byggleder ved Statens Vegvesen til Bergens Tidende.

Videoen har også skapt reaksjoner hos Trygg Trafikk, hvor de anser kjøringen som særlig risikabel siden personer vandrende langs gang- og sykkelvei ikke har forventninger om at det kan komme kjøretøy.

– Dette er skremmende. Kjøretøyet har ganske høy fart. En brøytebilsjåfør må nok ha litt fart for å klare å få vekk snøen, men her er sjåføren trolig oppe i en fart på 13-14 meter i sekundet, sier Bård Morten Johansen, seniorrådgiver fra Trygg Trafikk til Bergens Tidende.

På gang- og sykkelvei skal en sjåfør i utgangspunktet holde gangfart, noe som tilsvarer 5-6 km/t. Brøytebilsjåføren kjørte dermed ti ganger raskere enn det som anses som forsvarlig fart.

Populært