Meny

Bil med kvinne og barn (3) skjøvet foran vogntog på E6

En kvinne i 60-årene og en jente på tre slapp fra det uten skader etter at personbilen de satt i ble påkjørt av et vogntog på E6 søndag for en uke siden. Foto: Statens vegvesen.
I 1,5 kilometer ble personbilen dyttet foran vogntoget på E6. Nå har føreren av vogntoget fått bot på 8.000 kroner og førerkortet beslaglagt.

En kvinne i 60-årene og en jente på tre slapp fra det uten skader etter at personbilen de satt i ble påkjørt av et vogntog på E6 søndag for en uke siden.

– Kvinnen har forklart at bilen hennes ble påkjørt i venstre felt da vogntoget skiftet felt før tunnelen. Bilen er trolig dyttet cirka 1,5 kilometer før ferden stanset, uttalte operasjonsleder Ronny Årstein i Østfold politidistrikt til NTB etter hendelsen.

Politiet sikret seg raskt en video av ulykken fra Vegvesenet. Vogntogsjåføren, en ukrainer i 40-årene, ble pågrepet og fremstilt for rutinemessig blodprøve.

Bildene viser hvordan vogntoget over en lengre strekning dytter bilen gjennom tunnelen og ut.

Les også:   Nok en trailer med Tesla-frakt stoppet ved Svinesund

Til TV 2 forteller krimsjef ved Sarpsborg politistasjon, Kai Andersen, at saken nå er ferdig etterforsket. Føreren av vogntoget har fått en bot på 8.000 kroner og førerkortet beslaglagt.

– Føreren har fortalt at bilen kom i blindsonen, og han var ikke klar over at bilen lå foran han. Fagfolk har bekreftet at dette er fullt mulig. Det er store og sterke krefter i et vogntog, sier Andersen til TV 2.

Les også:   65 tunneler må stenges om natten fram mot år 2025

Populært