Meny

Kringkastingsrådet har fått 518 klager på manglende Acer-dekning

Illustrasjonsbilde Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Flere Acer-motstandere reagerer på det de mener er NRK og andre mediers manglende dekning av Acer-saken. Siden mandag har Kringkastingsrådet mottatt 518 klager.

– Vi hadde en markering i går, og det var ikke noe å finne på NRK etterpå. Det var heller ikke noe i VG, Dagbladet eller Aftenposten. Det ble selvfølgelig overskygget av Listhaug-saken, men de burde finne noe plass til denne viktige saken, sier Joachim Jarlev til Nationen.

Jarlev, som er medlem av Stopp Acer, viser til en demonstrasjon utenfor Stortinget mandag der det ble protestert mot norsk tilslutning til EUs tredje energipakke og energibyrået Acer.

Jarlev sier til avisen at han på lik linje med over 500 andre kommer til å sende inn klage til Kringkastingsrådet. Han mener NRK som allmennkringkaster har et ansvar for å dekke saken i større grad.

Nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord, sier til Nationen at NRK har dekket Acer-saken og vil fortsette å gjøre dette.

– Jeg har forstått at det er kommet inn klager, de skal vi se på. Det tyder på stort engasjement. De siste dagene har sakene om Sylvi Listhaug dominert mediebildet, og det reageres på nivået vi har hatt på Acer-dekningen i samme periode, sier Beverfjord.

Samleside: Alt om Acer-saken finner du her

Aktuelt:

Full rødgrønn splid om EUs energipakke

Nei til EU vil ta Acer-saken til retten

Barth Eide garanterer mot private utenlandskabler

Ap og ACER: – En tung dag for oss i Sunndal og for LO

Sp frykter Acer-ja gir dyrere strøm

Ap støtter ACER og ny kraftkabel - Senterpartiet fortviler

Populært