Meny

Meyer: Godt å få en konklusjon i SSB-saken

Tidligere direktør i Statistisk sentralbyrå SSB, Christine Meyer, er tilfreds med at Stortingets kontrollkomité har konkludert i SSB-saken. Foto: NTB scanpix
Stortinget gir finansminister Siv Jensen (Frp) en skrape for håndteringen av SSB-striden. – Godt med en avklaring, sier tidligere SSB-direktør Christine Meyer. 

Mot Høyre og Frps stemmer besluttet kontrollkomiteen på Stortinget å gi Jensen kritikk for måten striden rundt omorganiseringen av Statistisk sentralbyrå (SSB) ble håndtert på.

Striden førte til at Meyer måtte gå av som SSB-direktør i november i fjor.

– Det er fint at kontrollkomiteen har hatt en grundig behandling av SSB-saken. Jeg ser fram til å lese komiteens konklusjoner, sier Meyer til NTB.

For henne er det ikke så viktig at saken har endt med en ripe i lakken for Jensen, hevder hun.

– Det viktige for meg var å si klart ifra at håndteringen var en trussel mot SSBs uavhengighet, og at departementet gikk altfor langt i å detaljstyre omorganiseringen, sier Meyer.

En enstemmig kontrollkomité har også konkludert med at det var viktig og riktig å stanse Meyers høyst omstridte omorganisering av SSB.

– Jeg sa jo i kontrollkomiteen at dersom det var slik at man burde ha stanset omorganiseringen, burde jeg ha fått beskjed på et langt tidligere tidspunkt. Det at det kom så sent, var svært uheldig, sier Meyer.

Omorganiseringen av SSB hadde pågått i mange måneder før Jensen sa stopp 30. oktober i fjor.

Populært