Meny

Politiet mener Bjørndal-offer ble skutt da han skulle hjelpe siktet med bilen

En mann ble skutt på Bjørndal i Oslo 12. mars. Han døde av skadene. Politiet tror han ble skutt da han hjalp siktede med en fastkjørt bil. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Politiet mener Bjørndal-offeret ble skutt da han hjalp den siktede med å få løs en fastkjørt bil, sammen med andre tilfeldig forbipasserende. 

– Vi mener den siktede kjørte fast bilen ved noen garasjer på Bjørndal. Tre beboere, sannsynligvis på vei til jobb, kom forbi og hjalp til med å få den løs, sier politiadvokat Christian Hatlo til NTB.

Det skal så ha oppstått en krangel som endte med at siktede skjøt fornærmede. Han tok deretter fornærmedes bil og kjørte vekk. Mannen som ble skutt ble kritisk skadd. Han døde av skadene på sykehuset.

De to øvrige som kom og hjalp til har ingen relasjon verken til skytingen eller til siktede. Hendelsen skal ha skjedd rundt klokken 6 på morgenen.

Den siktede mannen har ble avhørt mandag, og politiet sier at avhørene fortsetter.

Nekter straffskyld

På en pressekonferanse tirsdag formiddag sa Hatlo at mannen innrømmer å ha skutt, men erkjenner ikke straffskyld.

– Han har en forklaring som kan tyde på at han mener det er et uhell, sa Hatlo ifølge NRK.

Politiet har bekreftet at det er en sammenheng mellom den drapssiktede og skyteepisoden som fant sted på åpen gate på Lambertseter tidligere på natten. Tre menn er varetektsfengslet etter denne hendelsen, mens to andre ble onsdag løslatt etter avhør.

– Vi ser på dette samlet, både skytingen og drapet. Vi mener vi har kommet langt med drapsetterforskningen, men lurer jo på hva konflikten er som gjør at noen blir skutt i Oslos gater. Vi lurer også på hvorfor den siktede var i garasjeanlegget, sier Hatlo til NTB.

Mulig narkotika

Politiet jobber med å undersøke en rekke teorier, både om drapet på mannen og skyteepisoden på Lambertseter.

– Vi har noen teorier. En teori er at konflikten har bakgrunn i narkotika, men vi har flere teorier. Vi har noen enorme beslag som vi må gå igjennom.

Populært