Sylvi Listhaug (Frp) går av som justisminister: – Jeg vil ikke gå stille i dørene

Se utdrag av hva Sylvi Listhaug sa på pressekonferansen her. 

Etter å ha blitt presset til å trekke seg hevder Sylvi Listhaug at hun har vært utsatt for en heksejakt for å kneble ytringsfriheten. Hun langer ut mot Jonas Gahr Støre og mener KrF er et «parti uten ryggrad»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NYDALEN (ABC NYHETER): – Siste uka har jeg sett utrolig mye ondskap i Norge, men også mye godhet. Jeg har fått mye støtte i en krevende tid. En krevende tid for meg, mannen min, barna mine og resten av familien, sier Listhaug på pressekonferansen tirsdag morgen.

Forrige uke ble Sylvi Listhaug presset fra skanse til skanse i Stortinget, og måtte opp fire ganger på talerstolen for å unnskylde det omstridte Facebook-innleget.

Til slutt endte det med at et flertall på Stortinget ikke hadde tillit til Listhaug, og mandag kveld informerte hun statsminister Erna Solberg om at hun trekker seg.

– Alternativet med Støre vil være en katastrofe

På pressekonferansen gikk Listhaug til angrep på den politiske opposisjonen og Jonas Gahr Støre.

– Det viktigste for meg er Fremskrittspartiet, og at Fremskrittspartiet skal fortsette å styre landet. Målet i valgkampen var å holde Støre vekk fra statsministers kontor, og det er fortsatt målet. Han er ikke egnet til å være statsminister i Norge, sier hun.

– Jeg har allerede unnskyldt det jeg la ut på Facebook, men jeg registrerer at enkelte partier har omgjort Stortinget til en barnehage. Derfor er det viktig av meg å opptre voksent og ikke sende landet inn i en regjeringskrise, og alternativet med Jonas Gahr Støre er en katastrofe, sier Listhaug.

Hun kritiserer også KrF, som mandag uttrykte at de ikke har tillit til Listhaug.

– Det blir spennende å se hvilken side KrF velger, jeg opplever at de er et parti helt uten ryggrad og styring.

Hun fremholder at Siv Jensen og Erna Solberg aldri presset henne til å gå av. Listhaug vil ikke kommentere om hun ble tilbudt en annen statsrådspost.

– Har vært opp til meg

– Jeg er glad for at Siv og hele partiet var villig til å legge regjeringsdeltakelsen til side for å støtte meg som justisminister. Men jeg kan ikke tillate at min avgang åpner for at Frp mister makt og gjennomslag, skriver Listhaug i et innlegg som også blir postet på Facebook-sidene hennes.

Hun framholder at hun går av frivillig.

– Det har vært helt opp til meg selv om jeg skulle stå hele veien ut, eller om jeg skulle trekke meg, skriver Listhaug.

– Surrealistisk

Den kontroversielle Frp-politikeren beskriver den siste uken som «helt surrealistisk» og en «heksejakt».

Tirsdag 20. mars klokken 08 la Sylvi Listhaug (Frp) ut denne meldingen på Facebook. Foto: skjermdump fra facebook
Tirsdag 20. mars klokken 08 la Sylvi Listhaug (Frp) ut denne meldingen på Facebook. Foto: skjermdump fra facebook

– Et facebookinnlegg, som overhodet ikke hadde noe med 22. juli å gjøre, og som jeg har beklaget at ble lagt ut, har omgjort norsk politikk til en barnehage. Da mener jeg det er mitt ansvar å opptre voksent, framholder hun.

– Jeg har opplevd dette som en ren heksejakt, hvor hensikten til Jonas Gahr Støre tydeligvis har vært å kneble ytringsfriheten på et tema som er noe av det viktigste vi må diskutere for Norges framtid, fortsetter hun.

Vil ikke holde tett