Meny

Dette skjedde i natt

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag.

– Ber ikke Listhaug trekke seg

Etter det NRK erfarer vil ikke statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) be justisminister Sylvi Listhaug (Frp) om å trekke seg, slik KrF ønsker seg.

Tirsdag stemmer Stortinget over mistillitsforslaget mot justisministeren.

Viktig tale

Kinas president Xi Jinping forsikret om kommunistpartiets grep om landet og slo fast at «kun sosialisme kan redde Kina», da han talte til folkekongressen i Beijing.

Xi ble lørdag enstemmig valgt til president for en ny femårsperiode av det kinesiske parlamentet, og tirsdag holdt han den avsluttende talen for kongressen.

Klart for militærøvelse

Sør-Korea og USA planlegger å holde en felles militærøvelse 1. april, som ble satt på vent på grunn av vinter-OL i Pyeongchang.

Det opplyser begge lands forsvarsdepartement. Øvelsen vil være på lik størrelse som fjorårets, til tross for de diplomatiske forhandlingene mellom USA og Nord-Korea.

Tiltalt for misbruk

En mann i Hordaland er tiltalt for langvarig seksuelt misbruk av datteren sin.

Ifølge tiltalen har faren over en periode på åtte år ha forgrepet seg gjentatte ganger på datteren, fra før hun var i skolealder, skriver Bergens Tidende.

Facebooks sikkerhetssjef går av

Facebooks sikkerhetssjef Alex Stamos forlater Facebook i august etter uenigheter om hvordan selskapet skal håndtere spredningen av falske nyheter.

Stamos omtaler selv sin avgang på Twitter, og skriver at han fram til avgangen vil ha en mindre fremtredende rolle i selskapet.

(©NTB)

Populært