Flere dyr døde etter at tak kollapset i Ringsaker

Taket på en driftsbygning med flere dyr kollapset i Åsmarka i Ringsaker kommune i Hedmark tirsdag kveld. Over 100 storfe skal befinne seg inne i bygningen, og det er uklart hvor mange som har overlevd. Foto: Gaute Freng / Ringsaker Blad / NTB scanpix
Taket på en driftsbygning med flere dyr kollapset i Åsmarka i Ringsaker kommune i Hedmark tirsdag kveld. Over 100 storfe skal befinne seg inne i bygningen, og det er uklart hvor mange som har overlevd. Foto: Gaute Freng / Ringsaker Blad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

137 dyr måtte reddes mandag kveld da taket på en driftsbygning kollapset i Ringsaker i Hedmark. Flere dyr måtte avlives. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 150 storfe skal ha befunnet seg inne i bygningen.

– 137 dyr er hentet ut, og alle dyr er gjort rede for. Vi er usikre på det eksakte antallet, men mellom ti og 15 dyr måtte avlives, sier operasjonsleder Atle B. von Obstfelder i Innlandet politidistrikt til NTB.

Bygningen i Åsmarka er ifølge gd.no et nyere reisverksbygg, og taket skal ha kollapset på midten.

Obstfelder sier området er sperret av og at det vil bli gjort undersøkelser på stedet.

Innlandet politidistrikt meldte om hendelsen klokken 19.30 og like før midnatt var politiet, brannmannskaper, veterinærer og nødslakterier ferdige på stedet.

– Det befant seg ingen personer inne i bygningen da taket raste, opplyste operasjonsleder Sissel Svarstad til NTB tidligere på kvelden.

Årsaken til ulykken er ukjent.