Meny

80 dyr hentet ut etter at tak kollapset i Ringsaker

Taket på en driftsbygning med flere dyr kollapset i Åsmarka i Ringsaker kommune i Hedmark tirsdag kveld. Over 100 storfe skal befinne seg inne i bygningen, og det er uklart hvor mange som har overlevd. Foto: Gaute Freng / Ringsaker Blad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Politi, brannvesen og veterinærer bisto da taket på en driftsbygning med over 100 dyr kollapset i Ringsaker i Hedmark. Rundt 80 dyr er hentet ut.

Innlandet politidistrikt meldte om hendelsen klokken 19.30 mandag kveld. Det var taket på en bygning i Åsmarka i Ringsaker som raste sammen.

Rundt 150 storfe skal ha befunnet seg inne i bygningen, og det er uklart hvor mange som har overlevd. Bygningen er ifølge gd.no et nyere reisverksbygg, og taket skal ha kollapset på midten.

– Det er grunn til å tro at noen dyr har overlevd, sier operasjonsleder Sissel Svarstad i Innlandet politidistrikt til NTB, og sier det jobbes med å få ut dyr fra det sammenraste fjøset.

Både brannmannskaper, veterinærer og nødslakterier er blant etatene som er på plass på gårdsbruket i Busmundrudgutua i Åsmarka.

Ved 22.00-tiden var 80 dyr hentet ut, og evakueringen av dyrene fortsatte. Veterinærene har måttet avlive flere dyr på stedet.

– Det befant seg ingen personer inne i bygningen da taket raste, opplyser Svarstad, som sier det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.

(©NTB)

Populært