80 dyr hentet ut etter at tak kollapset i Ringsaker

Taket på en driftsbygning med flere dyr kollapset i Åsmarka i Ringsaker kommune i Hedmark tirsdag kveld. Over 100 storfe skal befinne seg inne i bygningen, og det er uklart hvor mange som har overlevd.
Foto: Gaute Freng / Ringsaker Blad / NTB scanpix
Taket på en driftsbygning med flere dyr kollapset i Åsmarka i Ringsaker kommune i Hedmark tirsdag kveld. Over 100 storfe skal befinne seg inne i bygningen, og det er uklart hvor mange som har overlevd. Foto: Gaute Freng / Ringsaker Blad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politi, brannvesen og veterinærer bisto da taket på en driftsbygning med over 100 dyr kollapset i Ringsaker i Hedmark. Rundt 80 dyr er hentet ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innlandet politidistrikt meldte om hendelsen klokken 19.30 mandag kveld. Det var taket på en bygning i Åsmarka i Ringsaker som raste sammen.

Rundt 150 storfe skal ha befunnet seg inne i bygningen, og det er uklart hvor mange som har overlevd. Bygningen er ifølge gd.no et nyere reisverksbygg, og taket skal ha kollapset på midten.

– Det er grunn til å tro at noen dyr har overlevd, sier operasjonsleder Sissel Svarstad i Innlandet politidistrikt til NTB, og sier det jobbes med å få ut dyr fra det sammenraste fjøset.

Både brannmannskaper, veterinærer og nødslakterier er blant etatene som er på plass på gårdsbruket i Busmundrudgutua i Åsmarka.

Ved 22.00-tiden var 80 dyr hentet ut, og evakueringen av dyrene fortsatte. Veterinærene har måttet avlive flere dyr på stedet.

– Det befant seg ingen personer inne i bygningen da taket raste, opplyser Svarstad, som sier det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.