Traktorfører siktet for uaktsomt drap etter påkjørsel i Oslo

En syklist døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor på Sandaker i Oslo i februar. Traktorføreren er nå siktet for uaktsomt drap. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
En syklist døde etter å ha blitt påkjørt av en traktor på Sandaker i Oslo i februar. Traktorføreren er nå siktet for uaktsomt drap. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 19 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap etter at en 45 år gammel kvinne døde i en traktorpåkjørsel i Oslo i februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Traktoren hadde påmontert snøfreser og var på vei til et brøyteoppdrag for Oslo kommune da ulykken skjedde i krysset Sandakerveien/Hans Nielsen Hauges gate tirsdag 20. februar.

Traktorføreren ble først siktet for brudd på veitrafikkloven, men politiet har nå utvidet siktelsen til også å gjelde uaktsomt drap, opplyser politiadvokat Eric Lindset ved avsnitt for spesialetterforskning i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Bevis politiet sitter på, tyder på at kvinnen trolig sto stille med sykkelen sin og ventet på grønt lys da traktoren kjørte på henne bakfra. Flere av vitnene som har vært avhørt, så ulykken på nært hold.

Politiet venter fortsatt på den endelige obduksjonsrapporten, samt en rapport fra Statens vegvesen.

Advokat Magnus Brekke, som representerer 19-åringen, sier saken er tragisk for begge parter, og at de ennå ikke har tatt stilling til den utvidede siktelsen.