Politiet etterforsker dødsulykke med snøscooter i Porsanger

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 19 år gammel kvinne døde da hun ble påkjørt av en snøscooter i Porsanger i Finnmark natt til søndag. Politiet mener føreren av snøscooteren ikke var edru.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den omkomne kommer fra Rypefjord i Hammerfest kommune. 19-åringen ble skadd i ulykken og døde etter forsøk på livreddende førstehjelp. Snøscooterføreren, en mann i 20-årene, ble pågrepet av politiet og tatt med til lensmannskontoret for å avgi forklaring.

Politiet har iverksatt etterforskning av ulykken. Det er gjort tekniske undersøkelser på ulykkesstedet. Den taktiske etterforskningen omfatter blant annet avhør av vitner og andre undersøkelser. Avdøde skal obduseres som en del av etterforskningen i saken.

Avhør og blodprøve

En eventuell siktelsen mot mannen vil ikke foreligge før tidligst mandag.

– Føreren er foreløpig mistenkt for promillekjøring. Han har vært i avhør og juristen sitter med siktelsen. Vi har nå fått klarhet i noe av hendelsesforløpet, sier Øyvind Lorentzen, leder i politiets driftsenhet Finnmark, til NTB sent søndag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er tatt blodprøve av mannen som er sendt til laboratorium.

– Selv om vi mener at han hadde promille, så er det prøven som avgjør det. Den er sendt inn til undersøkelse, så det vil ta noen dager før vi får svar på den, sier Lorentzen.

Politiet vil gi mer informasjon om hendelsesforløpet når de har fått innhentet flere opplysninger og dannet seg et bilde av hva som kan skjedd.

Skjedde om natten

Ulykken skjedde ved 2-tiden om natten. Både ambulanse, et redningshelikopter og politiet rykket ut til Olderfjord i Porsanger. Politiet fikk melding om påkjørselen klokka 2.10.

Ulykken skjedde da to kvinner gikk til fots i et snøscooterspor. Den andre kvinnen, som er i 20-årene, slapp fra ulykken uten fysiske skader, ifølge Lorentzen.

Snøscootersporet er ikke en del av det offentlige løypenettet i Porsanger, opplyser politiet i en pressemelding søndag.