Meny

Forskningsfartøy fikk granat i trålen, sprengt av Forsvaret

Forsvarets bombegruppe har sprengt en granat som forskningsfartøyet Helmer Hanssen dro opp i havområdet utenfor Tromsø. Foto: Forsvaret / NTB scanpix

Forskningsfartøyet Helmer Hanssen fikk lørdag formiddag en granat i trålen utenfor Tromsø. Den ble senere sprengt av Forsvaret. Alle om bord er i god behold.

I tillegg til 16 studenter og seks ansatte fra UiT Norges arktiske universitet, hadde skipet et mannskap på 11 om bord. Skipet seilte ut fra Tromsø for å hente prøver fra havbunnen og fikk sprenglegemet i trålen under et skrapetrekk ved Berg utenfor byen.

Politiet ble umiddelbart varslet da gjenstanden ble oppdaget akterut, og i samråd med dem ble alle om bord samlet på et trygt sted foran i båten i påvente av en evakuering.

Forsvarets bombegruppe bisto i arbeidet med å fjerne granaten. Det ble ikke vurdert at den utgjorde noen fare for liv og helse for dem som var om bord.

Fartøyet ble liggende i Tromsøysundet til situasjonen var avklart. Lørdag kveld opplyste pressetalsmann Brynjar Stordalen i Forsvarets operative hovedkvarter til iTromsø at granaten ble sprengt i havområdet utenfor Tromsø.

Populært