Meny

Dette skjedde i natt

Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra nat ttil lørdag 17. mars.

McCabe fikk sparken fra FBI

USAs justisminister Jeff Sessions har sparket Andrew McCabe ut av FBI. Den tidligere visedirektøren fikk sparken kun to dager før han skulle pensjonere seg.

Justisministeren begrunner avgjørelsen blant annet med at McCabe har gjort en «uautorisert avsløring overfor nyhetsmedier og vist manglende oppriktighet – inkludert under ed – ved flere anledninger».

Xi enstemmig gjenvalgt

De 2.970 delegatene i Kinas Folkekongress har enstemmig – og som ventet – valgt Xi Jinping som landets president i en ny femårsperiode.

Avgjørelsen kommer få dager etter opphevingen av grensen for hvor mange perioder presidenten kan sitte.

Rasfaste bilister evakuert via tunnel

Seks personer og en hund som ble sperret inne mellom flere skred ved Skarvbergtunellen i Porsanger, ble natt til lørdag evakuert via tunnelen.

Ifølge politiet sto det bra til med samtlige, og de kom i sikkerhet ved 1-tiden om natten, rundt fem timer etter at skredene gikk nord for tunnelen.

Enebolig i Søgne utbrent

Det var ved 5-tiden lite igjen av en enebolig i Søgne som brant natt til lørdag.

Halvannen time etter at nødetatene rykket ut, var det ikke gjort rede for den ene personen som er registrert på adressen.

Variert dag i langrennssporet

Vilde Nilsen sørget for norsk femteplass, mens Eirik Bye og Håkon Olsrud begge gikk inn til sjuendeplasser, da flere langrennsløp ble arrangert i Paralympics.

Vilde Nilsen konkurrerte i kvinnenes 7,5 kilometer klassisk stående lørdag og gikk i mål 22,4 sekunder bak vinner Natalie Wilkie fra Canada, som hadde tiden 22.12.

(©NTB)

Populært