Seks personer og en hund innesperret av ras i Porsanger

E69 er stengt mellom Nordkapp tuneller og Skarvbergtunellen på grunn av snøras der politiet melder om at seks personer står fast. Bildet er fra Statens vegvesens webkamera ved Vedbotn. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix
E69 er stengt mellom Nordkapp tuneller og Skarvbergtunellen på grunn av snøras der politiet melder om at seks personer står fast. Bildet er fra Statens vegvesens webkamera ved Vedbotn. Foto: Statens vegvesen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Firer kjøretøy med i alt seks personer og en hund er sperret inne mellom flere skred som gikk over veien ved Skarvbergtunellen i Porsanger kommune fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skredene over E69 gikk i 20-tiden like nord for tunellen. En brøytebil, to personbiler og en varebil er innesperret. Hovedredningssentralen Nord-Norge opplyser at samtlige er uskadd.

Veistrekningen er sperret. Redningssentralen understreker at det er stor skredfare i området. Det blåser stiv sørvestlig kuling, er en plussgrad og snø i kommunen.

Vegtrafikksentralen fikk melding om raset klokken 19:15. Nødetater fra Nordkapp og Porsanger rykket ut til området, men på grunn av skredfare og skred, er det utfordrende for mannskapene å komme fram til området.

Ifølge Radio Nordkapp er de seks som er innesperret samlet i brøytebilen. Losbåten i Honningsvåg er kontaktet og vil være framme i 22-tiden fredag kveld. Slepebåten Strilborg har lettet anker fra Kåfjord og har beregnet ankomst i 23-tiden.

Området nord for Skarvberget regnes som svært rasutsatt. Derfor starter arbeidet med å bygge ny tunnel til sommeren som skal stå ferdig i 2021.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden